Wikipedia Weekend

Wikipedia Weekend është eventi kryesor i komunitetit shqipfolës të Wikipedia i gjendur në Shqipëri. Eventi organizohet nga Grupi i përdoruesve wikimedianë të gjuhës shqipe në bashkëpunim me Open Labs Hackerspace dhe partnerë e organizata të tjera. Wikipedia Weekend në Tiranë u organizua për herë të parë më Nëntor 2014 me pjesëmarrje të Wikipedianëve nga Shqipëria, Kosova dhe Serbia.

Qëllimi i eventit është që të socializohemi me Wikipedianë të tjerë nga rajoni, të inspirojmë Wikipedianë të rinj që të bashkohen, të njihemi me projektet e Wikimedia, të organizojmë edit-athone dhe të rrisim ndërgjegjësimin nga mediat lokale rreth rëndësisë së ndarjes së dijes përmes projekteve të lidhura me wiki.

Wikipedia Weekend organizohet për herë të tretë në javën e parë të dhjetorit, në ambjentet e shkollës profesionale "Hermann Gmeiner" në fshatin SOS.

Ligjëruesit

Ajkuna Mujo

Ajkuna Mujo

Fedora Ambassador

Ajkuna Mujo is from Tirana, Albania. She studies Computer Science at Faculty of Natural Sciences (FSHN), University of Tirana. She was second best at a Godot competition. On April 2016, she joined Open Labs Hackerspace.

Anisa Kuci

Anisa Kuci

OpenStreetMap contributor (Tirane)

Anisa Kuci is a member of Open Labs Hackerspace.She studies at Agriculture University of Tirana. She is a Firefox student ambassador, contributer in Mozilla Weekend, Mozcaffe and OpenStreetMap.

Anxhela Hyseni

Anxhela Hyseni

Fedora Ambassador

Anxhela Hyseni (20 years old) was born in Tirana, Albania, in 1996. She is in the last year of her Bachelor studies for computer science, in the University of Tirana. She is a part time gamer, in March she had a training for creating games in GoDot, where she had great results.

Anxhelo Lushka

Anxhelo Lushka

The Document Foundation member (Fier)

Anxhelo is a 19 year old student from Albania, studying Computer Science Engineering in Tirana. He is a design passionate and a contributor in several open source projects, including Fedora, LibreOffice etc.

Boris Budini

Boris Budini

Student (Durres)

Too shy for a bio

Denisa Ruçaj

Denisa Ruçaj

Nextcloud contributor

Denisa Ruçaj is a passionate Wikipedian involved in open source, the free internet and diversity culture. She believes that the equal treatment of every individual as a part of society, is crucial to its inclusiveness.

Elio Qoshi

Elio Qoshi

Founder at URA Design

Elio Qoshi is founder Ura , an Open Source Design startup helping open source projects improve their visual design. He is a Mozilla Tech Speaker, Fedora Ambassador and Board Member at Open Labs Albania. He writes for SitePoint about topics he cares about, usually Free Open Source, Design & Community.

Greta Doçi

Greta Doçi

Wikipedia

ICT Engineer. Hacktivist. Enthusiast of Open Source/Free Software Tech. Wikipedian. NatureLover. Gender and Diversity promoter.

Ismet Azizi

Ismet Azizi

Teacher and Wikipedia admin (Gjilan)

Ismet has a sensational experience in education, also certified as a educational leadership. He works as a Geography Teacher in Kosova. In his free time, Ismet takes care of administrator duties in the albanian Wikipedia.

Jona Azizaj

Jona Azizaj

Open Labs Community Manager (Tirane)

Jona is a student of Business Informatics at the University of Tirana, and also a hacktivist of Open Labs. She is passionate about philosophy of Open Source and she believes in transparency and cooperation, open and free Internet. She has been working on promoting FLOSS in Albania.

Kristi Progri

Kristi Progri

Mozilla TechSpeaker (Tirana)

Kristi is Chairwoman of Open Labs Hackerspace, and a Mozilla Tech Speaker and Intern as part of the Outreachy program. As part of the organizer team, Kristi has helped shape the OSCAL conference. She is also an author on SitePoint.

Lars Haefner

Lars Haefner

Wikimedia Switzerland (Zürich)

Long term Wikipedia editor. Writing about Albania in German, articles in Wikipedia for more than 12 years. PR expert, journalist and manager of a website about Albania. President of the Swiss-Albanian Society.

Liridon Selmani

Liridon Selmani

Software Developer (Oher)

Liridon is Software Developer and Wikipedian. He has been contributing to Wikipedia since 2008. Recently he has been working on several WikiProjects related to cultural Monuments of Albania and Kosovo.

Marinela Gogo

Marinela Gogo

LibreOffice contributor (Sarande)

Marinela Gogo is a Business Informatics student and also a member of Open Labs Hackerspace. She believes in the "power" of open source software, that is the main reason why she is promoting free open source software and also contributing on localization projects.

Nafie Shehu

Nafie Shehu

OpenStreetMap contributor (Tirane)

Nafie Shehu studies Information and Communication Technology (ICT). She is Open Labs Hackerspace member. She is passionate in coding and open source projects such as OpenStreetMap and Wikipedia.

Redon Skikuli

Redon Skikuli

Open Labs Hackerspace (Tirane)

A hacktivist, open knowledge/culture promoter located in the Balkans area. In 2012 co-founded Open Labs Hackerspace, the Tirana based community promoting the idea of free open source technologies, the concept of the commons, copyright reform in the digital age and open data.

Silva Arapi

Silva Arapi

Nextcloud contributor (Tirane)

Silva has a bachelors degree in Business Informatics and now she is studing Information Security at the University of Tirana. She is a member at Open Labs Albania and loves the open source philosophy. Currently she is helping in promoting Nextcloud in Albania.

Na kontaktoni

Adresa
Pjeter Budi, Pallati Boga 67 Tirana, Albania
Pyetje?